Too Faced Chocolate Bar review

Too Faced Chocolate Bar

Op moment van schrijven is het hele land bedekt onder een deken sneeuw en stevent de kalender af op de feestdagen. Voor de makeupliefhebber een tijd voor holiday sets, maar nú ook de tijd om een oude geliefde terug te zien: Too Faced is terug in Nederland! Afgelopen week verscheen op de Facebookpagina van Douglas dan eindelijk het langverwachte bericht dat de collectie online beschikbaar was. Met metaforische piepende banden haastte ik mij dan ook snel naar de website en bestelde het Too Faced Chocolate Bar palette. Vandaag laat ik hem aan je zien!

Too Faced Chocolate Bar

Het Chocolate Bar palette is ‘de OG’ van de Chocolate Bar reeks. Inmiddels is er een heel scala in deze lijn te verkrijgen, maar aangezien ik het origineel graag in het echt wou ontmoeten was de keuze makkelijk. De anderen kunnen altijd later nog aan de collectie worden toegevoegd 😉 . Het doosje (die ik er doordat het donker werd er echt niet meer mooi opkreeg, excusez moi) ziet er uit als een luxe bonbon verpakking, met de kleuren oogschaduw op de achterkant. Het palette is vormgegeven als een chocoladereep én ruikt naar chocolade. Ja echt. Er zit pure cacaopoeder in, waardoor dit palette ruikt om op te eten. Ook de namen zijn allemaal chocolade en bonbon gerelateerd, heerlijk! Het kleurpalet is redelijk warm, maar in de herfst en winter heb ik daar geen enkel probleem mee. En de meer gouden kleuren zijn ook prima bruikbaar in de zomer. I like! Laten we snel gaan kijken naar de swatches.

Chocolate Bar rij 1
Van links naar rechts: Gilded Ganache, White Chocolate, Milk Chocolate, Black Forest Truffle, Triple Fudge

In de eerste rij vinden we 2 shimmers en drie matte oogschaduws. White Chocolate zit in een grotere pan en dat vind ik mega fijn. Het namelijk een ideale oogschaduw om je primer mee te setten en je transitiekleur mee te blenden, dus je gebruikt hem vaak. Milk Chocolate is echt een ideale crease kleur en Triple Fudge is perfect om je buitenste ooghoeken donkerder mee te maken. Een aantal van de oogschaduws voelen wel een béétje poederig aan. Over het algemeen zijn deze oogschaduws niet heel romig, wat absoluut niet erg want de pigmentatie is wel prima en ze blenden goed.

Chocolate Bar rij 2
Van links naar rechts: Salted Caramel, Marzipan, Semi-Sweet, Strawberry Bon Bon, Candied Violet, Amaretto

Salted Caramel is een prachtige crease kleur die je makkelijk mooi omhoog kunt blenden. Marzipan is misschien wel mijn favoriet uit het hele palette, een prachtige romige roze/champagne shimmer. Deze kleur voelt ook wat romiger aan en is goed ‘dik’ aan te brengen voor meer impact. Strawberry Bon Bon is naar mijn mening de enige tegenvaller uit de rij. Met de beste wil van de wereld kreeg ik hem niet duidelijk geswatched en ook op mijn ogen zie ik hem niet terug, jammer. Deze voelde ook het droogst aan en is erg vast aangedrukt, waardoor je niet makkelijk product op je kwast krijgt.

Chocolate Bar rij 3
Van links naar rechts: Hazelnut, Crème Brulee, Haute Chocolate, Cherry Cordial, Champagne Trufle

Mijn favoriete rij! De pigmentatie van deze rij is echt fantastisch en ze voelen ook allemaal minder poederig aan als de rest. De shimmers in deze rij zijn echt om op te eten, zo mooi. De highlight is ook echt prachtig en is fantastisch in de binnenste ooghoeken en onder het wenkbrauwbot.

Chocolate bar look 2
Crease: Salted Caramel en Cherry Cordial. Buitenste ooghoek: Semi-Sweet. Ooglid: Marzipan. Binneste ooghoeken en wenkbrauwbot: Champagne Trufle. Onder onderste wimpers: Triple Fudge. Mascara: Benefit Rollerlash. Highlight: Champagne Trufle

Ik hou van dit soort simpele looks voor elke dag, maar die óók een beetje glamourous zijn. Dit palette is ideaal voor kantoorlooks, maar met de donkere kleuren transformeer je het ook in no time naar een feestlook. Beetje eyeliner erbij, vampy lipstick, boom! Voor vandaag heb ik het lekker naturel gehouden, met alleen mascara en MAC Faux op mijn lippen.

Chocolate bar look
Basis: MAC Strobe Cream, Youth Lab CC Complete Cream, NYX Taupe Blush, Etude House Drawing Eyebrow, MAC Faux

Ondanks dat enkele oogschaduws wat poederig zijn, blenden ze wél heel goed. Het is met dit palette heel makkelijk om een mooie look te toveren, want alle kleuren staan mooi bij elkaar. Voor iemand die al veel naturelle oogschaduwpaletten heeft, is het niet de meest noodzakelijke aankoop van de eeuw. Maar hey, het ruikt naar chocolade! Dit palette gaat zeker vaker voorbij komen in mijn dagelijkse makeup routine en ben dan ook ontzettend blij met mijn vervroegde kerstcadeautje aan mezelf.

 

Heb jij al Too Faced ingeslagen? Ga jij het Too Faced Chocolate Bar palette kopen? Ik ben benieuwd!

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *