Youtube made me buy it: Tarte Swamp Queen palette

Swamp-Queen-palette

Wanneer ik niet aan het werken, bloggen, slapen of series kijken ben, kijk ik naar beauty guru’s op Youtube. Ik ben echt een beetje verslaafd en dat is uiteindelijk ook niet goed voor mijn portemonnee! Mijn favoriete Youtuber is zonder twijfel Grav3yardgirl, oftewel Bunny. Bunny is mijn spirit animal én ze is ook gek op makeup. In samenwerking met Tarte maakte ze het Grav3yardgirl Swamp Queen palette en die kon ik natuurlijk niet laten liggen. Lees snel door om mijn mening over het Tarte Swamp Queen palette te lezen!

Swamp-queen-palette

Ten eerste, hulde voor de verpakking! De buitenkant is faux hout, met een gouden opdruk. En natuurlijk een alligator met engelenvleugels, dat moést er gewoon op. Als je Bunny kent klinkt dat een beetje gek, maar als je haar filmpjes kijkt weet je precies wat ik bedoel. De zijkanten van het palette zijn super shiny goud. Aan de binnenkant zit een flinke spiegel met de opdruk ‘Believe in yourself. Love yourself. Embrace your individuality.’, iets waar Bunny echt voor staat. Love it.

In het palette krijg je een kwast, bronzer, blush, highlight en 9 oogschaduws. De namen zijn uiteraard helemaal Bunny. Laten we kijken naar de swatches!

Swamp-queen-palette-swatches

Van links naar rechts: sweet tea, does this thing really work?, gator wings

In zowel de bronzer, blush en highlight zitten glitters. Iets te veel naar mijn mening, dus ik draag ze niet zo graag. Ik gebruik sweet tea wél regelmatig als oogschaduw en gator wings in mijn binnenste ooghoeken. Daar moet ik wel mee oppassen want er is nogal wat fallout, dus doe ik eerst mijn oogschaduw en daarna de rest van mijn gezicht.

Tarte Swamp-queen-palette-swatches

Van links naar rechts: #SFS (swamp family strong), natural peaches, dogman, big baby, sassy bun, sippy sippy, haunting, uncommon, mancat.

Er zitten maar 2 matte oogschaduwkleuren in dit palette en dat zijn meteen de twee lichtste, natural peaches en big baby. Ik gebruik natural peaches als een transitie kleur of een simpele natuurlijke all over the lid kleur. Big baby is perfect om primer mee te setten en een te sterke kleur mee weg te blenden.

Mijn favorieten zijn zonder twijfer dogman en sassybun, het rood en goud passen zo mooi samen. Met de paarse kleuren kun je natuurlijk ook een prachtige look maken, maar daar kies ik in de herfst wat minder snel voor. Met de pigmentatie zit het in ieder geval wel goed! Ook bij de oogschaduws is er wat fallout, dus het is belangrijk langzaam op te bouwen en je kwast goed af te tikken.

Tarte swamp queen palette look

Op mijn gezicht: NYX blush in Taupe, does this thing really work en gator wings. Ik vind het iets te glitterig, maar op zich wel mooi voor een avondje uit. Naar kantoor vind ik het iets te shiny!

Tarte swamp queen palette look

Op mijn ogen: big baby als basiskleur, natural peaches als transitiekleur, sweet tea in de arcadeboog, dogman in de buitenste ooghoeken en sassy bun over het ooglid. Op de onderste wimperrand heb ik een oogschaduw uit het Naked Basics 2 palette van Urban Decay gebruikt. De mascara is natuurlijk Paradise Extatic van L’Oreal.

De kwaliteit van het Tarte Swamp Queen palette is over het algemeen goed, maar ik zou liever zien dat er iets minder glitter in de gezichtsproducten was gebruikt aangezien ik ze nu eigenlijk niet echt gebruik. Ik vind de oogschaduws práchtig en die gebruik ik dan wel regelmatig.

Het Tarte Swamp Queen Palette in samenwerking met Grav3yardgirl is een limited edition en helaas niet meer verkrijgbaar. Máár hou de site van Tarte in de gaten, want ze hebben al een keer re-release gedaan *gelukkig maar!*.

 

 

 

 

 

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *