Review: MAC Twig

Mac Twig

Ik hou van de herfst! De kleuren van de bomen, de herfststormen wanneer je binnen zit met een kopje thee, de geurkaarsen die weer aan mogen (je moet écht Cranberry ice van Yankee Candle proberen, you’re welcome), de stoofpotjes én de warme makeup-kleuren die weer naar voren komen. In mijn stash van lipproducten komen vooral mauvy kleuren, zachte roze tinten en nudes voor en een echte herfstkleur had ik nog niet. Zo kwam ik uit bij mijn nieuwe huidige lievelings lipstick: MAC Twig!

Mac Twig

Zoals je waarschijnlijk al wel weet komen de lipsticks van MAC in verschillende finishes. Twig is een satin finish, wat inhoudt dat de lipstick mat is met een héél klein glossje. Je kan het niet eens een glossje noemen eigenlijk. De satin finish is iets verzorgender voor je lipper, wat heel fijn is als je wat drogere lippen hebt. Nou moet ik wel eerlijk zeggen dat Twig toch een beetje droog voelt op mijn lippen, meer als een echte matte finish. Faux, een andere lievelingslipstick, heeft ook een satin finish en voelt niet droog aan. Maargoed, dat neem ik maar voor lief want de kleur is echt alles wat ik in warme herfstkleur zoek.

Doordat deze lipstick wat droger is, blijft hij ontzettend lang zitten. Nadat het eerste ‘natte laagje’ (ja sorry) weggesleten is, blijft er nog heel veel kleur zitten waar je nog lang van kunt genieten. Hij overleeft meerdere kopjes thee, dus een ruime 4 uur blijft hij makkelijk zitten. Het is geen liquid lipstick, dus na een broodje of een goed bord pasta is het er wel helemaal af natuurlijk.

Mac Twig

In mijn ervaring heb je bij Twig niet per se een lipliner nodig, maar als je snel last hebt van slijtage kun je dat natuurlijk wel doen. Ik zou dan niet gaan voor een echte rood, maar een ‘your lips but better’ kleur. De pigmentatie zit helemaal goed met deze kleur dus daarvoor hoef je er geen lipliner onder te doen. Zorg wel dat je lippen niet te droog zijn voordat je Twig op doet, anders blijft de lipstick aan droge velletjes plakken. Ondanks de kleine minpuntjes ben ik dus heel enthousiast over Twig. Ik gok dat ik hem heel veel ga dragen deze herfst!

Mac Twig is onder andere te koop op de site van MAC en heeft een adviesprijs van €19,50

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *