Mini reviews: Mijn favoriete oogschaduw kwasten

Oogschaduw kwasten

Voor ik van het bestaan van makeup kwasten wist, zo’n 7 jaar geleden, deed ik mijn hele makeup look met mijn vingers. Mijn ‘hele makeup look’ bestond uit maximaal twee kleuren oogschaduw op het bewegend ooglid, mascara (dat deed ik natuurlijk niet met mijn vingers), een te gele foundation (wist ik veel) en misschien een lipglossje. En misschien wat zwarte eyeliner over mijn hele waterlijn. Gelukkig weet ik nu wél wat makeup kwasten zijn en vandaag laat ik je mijn favoriete oogschaduw kwasten zien.

Morphe Deluxe Blending Crease

Morphe Deluxe Blending Crease Brush

De Deluxe Blending Crease van Morphe (uit de 15 piece Vegan Pro set) is een hele fijne grote fluffy blending kwast. Ik gebruik deze kwast vooral om zachtjes een overgangskleur aan te brengen onder mijn wenkbrauwbot, of om de hele look te blenden na afloop. De haren zijn ontzettend zacht en staan niet heel dicht op elkaar, wat het heel geschikt maakt op kleuren zacht aan te brengen. Of juist om kleuren heel mooi in elkaar over te laten lopen. Alle kwasten uit de Vegan Pro set zijn synthetisch, dus deze uiteraard ook.

Real Techniques Essential Crease brush

Real Techniques Essential Crease Brush

De Real Techniques kwasten waren mijn eerste ‘echte’ kwasten, nadat ik een poosje met de HEMA kwasten had geëxperimenteerd. Ik bestelde de set met oogschaduwkwasten en gezichtskwasten en was er intens gelukkig mee. En nog steeds! Ik gebruik deze kwast bijna iedere dag, om kleuren in mijn arcadeboog en buitenste ooghoek mee aan te brengen. Deze kwast is iets korter dan de Morphe kwast waar we het net over hadden en de haren staan iets dichter op elkaar. Perfect om meer gepigmenteerde kleuren mee aan te brengen en mooi te blenden. Ik kan niet zonder deze kwast en zou hem zo vervangen als hij kwijt raakt. Máár een goed alternatief komt ook uit de Vegan Pro set van Morphe: de Deluxe Crease. Maar ik had de Real Techniques kwast eerder dus die gaat voor.

Zoeva Detail Shader

Zoeva 237 Detail Shader Brush

Ik heb wat minder bewegend-ooglid ruimte dan ik zou willen, dus grote platte oogschaduwkwasten laat ik vaak links liggen. De Detail Shader van Zoeva is perfect voor mijn ogen en hiermee breng ik oogschaduw aan op het binnenste deel van mijn bewegend-ooglid. Vooral voor kleuren die je goed gepigmenteerd aan wilt brengen, bijvoorbeeld lichtere kleuren of shimmers, is een platte shader brush ideaal. De haren zijn redelijk stijf en kort en staan dicht op elkaar. Je pakt er relatief veel product mee op en ‘drukt’ ze in je huid. Aangezien ik ‘hooded eyes’ heb en vooral aandacht wil trekken naar het stukje huid dat je nog wél kunt zien, gebruik ik nogal wat lichtere shimmer kleuren. Ik wil dus ook niet meer zonder deze kwast!

Morphe Precision Crease Brush

Morphe Deluxe Precision Crease Brush

Ook weer een favoriete kwast uit de Vegan Pro set is de Delixe Precision Crease kwast. In tegenstelling tot de andere crease brushes lopen de haren van deze kwast wat meer naar elkaar toe en staan ontzettend dicht op elkaar. Met deze kwast breng je héél precies kleur aan in je arcadeboog of buitenste ooghoek. Perfect om diepte mee aan te brengen en om je daglook to transformeren naar een nachtlook (die ik gewoon overdag draag want mijn perfecte avond is op de bank onder een dekentje met een glas wijn, daar heb je geen heftige ooglook voor nodig).

Real Techniques Accent Brush

Real Techniques Accent Brush

Vroegah’ toen ik met makeup begon droeg niemand mascara onder het oog, laat staan oogschaduw. Maar nu weten we dat nét een beetje kleur onder de onderste wimperrand je look helemaal af maakt. Met nadruk op nét een beetje, want we willen geen panda ogen. Hier komt de Accent Brush van Real Techniques perfect van pas voor mij, want met een grotere kwast hoor ik instant bij Team Panda. De kwast is inimini kort, met hele zachte haartjes die heel dicht op elkaar staan. Hiermee blend ik een beetje oogschaduw zachtjes onder mijn onderste wimpers, zonder mijn donkere kringen te accentueren. Een ideaal kwastje!

Essence Angled Eyeliner brush

Essence Angled Eyeliner Brush

Ik heb een stuk of 4 eyeliner kwasten, maar ik pak toch elke keer deze kwast van Essence. Mijn andere eyeliner kwasten zijn óf te ‘dik’, met teveel haartjes naast elkaar, óf te zacht. Ik ben absoluut geen ster in eyeliner en ik wil het mezelf niet moeilijker maken dan het al is. De haren van deze kwast zijn redelijk hard, ze voelen bijna als plastic. Dat klinkt misschien niet ideaal maar het zorgt er voor dat de haren aan de bovenkant (het belangrijkste deel van de eyeliner kwast), niet uit elkaar gaan staan na het eerste gebruik of na het wassen. Ik gebruik meestal een matzwarte oogschaduw als eyeliner, wat ontzettend makkelijk gaat met dit kwastje, maar zelfs een gel eyeliner durf ik hiermee af en toe nog wel aan.

Dit waren mijn favoriete oogschaduw kwasten van het moment. Ik ben heel benieuwd of jij net zo enthousiast bent over een van deze kwasten én naar jouw favourites! Binnenkort laat ik je mijn favoriete gezichtskwasten zien, die ik bijvoorbeeld gebruik om mijn 3 favoriete blushes voor elke dag mee aan te brengen!

 

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *