LaRitzy Undressed Lip Stain review

Laritzy Undressed liquid lip stain

Misschien heb je dit product al langs zien komen op mijn blog en dat klopt. De LaRitzy Undressed Lip Stain heb ik namelijk gekregen in de Styletone box van deze maand. Ik was er heel erg benieuwd naar en kon dan ook niet wachten om het op mijn lippen te smeren. Vandaag laat ik je zien wat er ik er van vind!

Er is niet zo heel veel te vinden over het merk LaRitzy, behalve dat ze in 2016 zijn gestart in Montreal. Op de site van LaRitzy kan ik mijn gekregen product niet eens terug vinden, dus dat geeft wel een beeld van hoe informatief de website is. Zo te zien maken ze liquid lipsticks en lipgloss én blijkbaar de Undressed Lip Stains. Volgens het boekje van Styletone blijft de stain de hele dag zitten, past de kleur zich aan aan je huid en droogt het mat op. In de verpakking leek de kleur Deep Orchid me een burgundy kleur, maar bij nader inzien is het meer een donker roze berry kleur. Na wat rondzoeken op internet vond ik een productpagina, waar ze aangeven dat je er ook een gloss overheen kan doen, dus dat gaan we ook proberen.

Laritzy Undressed liquid lip stain deep orchid

De verpakking van de LaRitzy Undressed Lip Stain is doorzichtig met een zilveren dop. De dop voelt een beetje goedkoop aan en draait wat te ver door. Voor een product van €20,00 vind ik dat een beetje jammer, maar als het product heel goed is, is dat te overzien.

Laritzy Undressed liquid lip stain applicator

De applicator is heel mooi dun en klein, wat het aanbrengen van de stain héél makkelijk maakt. Het smeert egaal uit en lijnt de liprand en hoekjes heel mooi uit. Je hebt met deze stain dan, naar mijn mening, ook geen lippotlood nodig. Ik snap eigenlijk ook niet helemaal waarom ze het een stain noemen, aangezien het naar mijn mening meer een liquid lipstick is.

Laritzy Undressed liquid lip stain swatch

De formule van de stain is redelijk vloeibaar, maar wel goed gepigmenteerd. Het is echt een liquid stain en niet een mousse, zoals enkele andere liquid lip producten. Het droogt snel op en voelt daarna een beetje droog aan. Dat had ik ook wel verwacht, aangezien het een mat lip product is. Het voelt niet plakkerig aan op mijn lippen en dat is héél fijn. Als ik ergens een hekel aan heb, is het wel dat als je je mond een poosje dicht hebt en daarna je je mond weer open doet, je je mond letterlijk uit elkaar moet trekken, báh!

Laritzy Undressed liquid lip stain swatch mond

Ik weet écht niet wat ze bedoelen met dat de kleur van de LaRitzy Undressed Lip Stain zich aanpast aan je huid, want dat zie ik echt nergens terug. Ik zie geen enkel verschil tussen de kleur op de applicator, op mijn arm of op mijn lippen. Het is wel echt een hele mooie kleur, die een hoop mensen erg mooi staat. Ondanks dat mijn lippen een beetje droog voelden, bleef de stain goed zitten. Helaas echt niet de hele dag, want na de lunch moest ik bijwerken. Wanneer het volledig droog is, is het kiss-proof op mijn hand. So far so normal, geen probleem. Het werd echter wél een probleem toen ik de suggestie van hun eigen website opvolgde om er een gloss overheen te doen.

Laritzy Undressed liquid lip stain swatch mond gloss

Haha, ja nee. No bueno! Ten eerste voelde het een beetje naar aan, want na het smeren van de gloss en het over elkaar wrijven van mijn lippen (wat ik altijd doe met een balm of gloss, ook over liquid lipsticks die op die manier werken), voelde het aan alsof er zand op lippen zat. Ik denk dat deeltjes van de stain loslieten, dat kun je ook zien rechts op de foto. Daarna duurde het precies 0 seconden tot de stain compleet buiten mijn liplijn was gesmeerd. Not a good look. Super jammer, want ik vind de stain zelf er mooier uitzien met een glossje er op. Voor het beste resultaat kun je dat helaas maar beter niet doen. Na het aanbrengen van de gloss is de stain ook niet meer kiss-proof en geeft het flink af op mijn hand.

Mocht je interesse hebben in dit product, hou er dan wel rekening mee dat je er echt beter geen gloss overheen doet. De kleur is naar mijn mening echt heel mooi, maar aan de andere kant zijn er zat andere lipsticks met deze kleur verkrijgbaar. Ik was van te voren heel enthousiast over de LaRitzy Undressed Lip Stain, maar na een dag dragen moet ik toch helaas concluderen dat dit niet de liquid lipstick, sorry, liquid lip stain is voor mij.

Kende jij LaRitzy al? Zijn er producten die je me echt kan aanraden? Laat het me weten!

 

 

 

 

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *