Hoe word je beter in het aanbrengen van makeup?

Hoe word je beter in het aanbrengen van makeup

Inmiddels vind ik zelf dat ik best een beetje leuk oogschaduw kan aanbrengen, mijn wenkbrauwen in kan tekenen en overall er niet uitzie als een clown met makeup op. Maar dat is natuurlijk niet aangeboren en het heeft een aantal jaar geduurd voordat ik makeup ook echt leuk begon te vinden. Heb jij nog dagelijks struggles met oogschaduw, blush of eyeliner (ik ook!)? En vraag jij je af: Hoe word je beter in het aanbrengen van makeup? Ik geef je vandaag wat tips!

TutorialBekijk tutorials

Ik begin maar meteen met één van grootste hobbies: tutorials kijken op YouTube of andere blogs. YouTube staat vól met beginners tips, van de juiste kleur foundation vinden tot ingewikkelde oogschaduw looks. Op het kanaal van RachhLoves vind je bijvoorbeeld allerlei tutorials voor beginners, in verschillende stappen, mét en zonder kwasten. Daarnaast raadt ze ook allerlei budget producten aan, die toch heel goed zijn, zodat je niet meteen een heel maandsalaris hoeft af te staan om te beginnen aan je eerste make up look. Typ gewoon eens dingen in als ‘make up tips for beginners’, ‘how to apply…..(vul maar in), en je komt voldoende tegen!

Oogschaduw kwastenInvesteer in kwasten

Ondanks dat er ook prima looks zijn die je zonder kwasten kunt doen, raad ik aan om te investeren in goede kwasten. Dit hoeven natuurlijk geen dure kwasten te zijn, RealTechniques, HEMA en Morphe zijn bijvoorbeeld heel betaalbaar. Maar zorg in ieder geval dat je een paar goede oogschaduw- en gezichtskwasten hebt, het maakt écht verschil. Ik weet nog precies hét moment dat ik voor het eerst goede kwasten gebruikte om mijn oogschaduw mee aan te brengen en dat ik versteld stond hoe veel beter mijn oogschaduw presteerde. Mocht je niet meteen een hele set kunnen aanschaffen, raad ik aan in ieder geval een fluffy blending kwast, een kleinere crease kwast en een plat oogschaduwkwastje te kopen. Je zult zien dat een look met 3 of meer kleuren dan ineens echt geen rocket science meer is.

Investeer in kwaliteit

Again, inkoppertje, maar het maakt écht verschil. Ook dit hoeft geen aanslag te zijn op je budget, er zijn zát budget merken die héle goede makeup maken, maar doe van te voren een beetje research op YouTube, fora of blogs. Je kunt nooit een mooie look maken met slecht gepigmenteerde oogschaduw, een blush die binnen twee uur niet meer te zien is of foundation die je er uit laat zien als een pas gefrituurde oliebol. Maak gebruik van de testers in de drogist en kijk naar de pigmentatie en consistentie van het product. Loopt die prachtige kleur lippenstift op je hand al uit in de kleine lijntjes? Dan doet het dat ook op je lippen en zie je er na een uur uit alsof je net die gefrituurde oliebol hebt gegeten. Met een paar basisproducten kom je al een heel eind, dus het is echt de moeite daar een paar uurtjes research in te stoppen.

Leer je gezicht kennen

Met makeup accentueren we de gedeelten van ons gezicht die we mooi vinden. Er maar gewoon een beetje makeup op kwakken, kan echter precies het tegenovergestelde bereiken. Een blush te laag aangebracht kan er voor zorgen dat je er ineens 10 jaar ouder uit ziet, in plaats van als de prachtige godin die je bent. Donkere oogschaduw op het midden van je oogleden, vooral als je een beetje last hebt van hangende oogleden, zorgt ervoor dat je er moe uitziet en laat je ogen er kleiner uitzien. Bekijk tutorials van mensen die qua gezichtsvorm op je lijken of laat je eens opmaken door een professional en stel dan vooral ook veel vragen, zodat je het later zelf kunt toepassen.

Oefenen, oefenen, oefenen

Oké, de laatste inkopper. Niemand is vanaf dag 1 een ster in het aanbrengen van make up, dus oefen vooral veel. Ook als je niet de deur uit hoeft! En wees dan niet bang een vriendin (of moeder of lieve collega of zus etc) eens te vragen ‘Hey, ziet dit er gek uit?’ (bijvoorbeeld die gekke oranje wenkbrauwen hierboven) als je niet zeker weet of het je staat. Zij laten je heus niet voor gek lopen als je om advies vraagt.

Heb je zelf nog tips? Laat ze achter in de comments!

 

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *