First look: In theBalm of Your Hand Volume 2

In theBalm of Your Hand volume 2

Altijd al meer producten van theBalm willen proberen, maar weet je nooit waar te beginnen? Dit jaar komt theBalm met ‘In theBalm of Your Hand Volume 2’, een palette vol greatest hits producten van theBalm. In dit palette zitten 4 oogschaduws, waarvan je er twee ook kan gebruiken als eyeliner. Daarnaast krijg je 1 bronzer, 1 highlight en 3 blushes. Ik reviewde gisteren al twee nieuwe blushes voor je, maar je kan natuurlijk nooit genoeg blush hebben. Ik ben super benieuwd, dus laten we snel kijken en swatchen! Pak een kopje thee of een glaasje wijn, dit wordt een lange zit.

In theBalm of Your Hand 2

Laten we het eerst even over de verpakking hebben. Zo cute. Op de voorkant staan maar liefst 60 mini afbeeldingen van theBalm producten afgebeeld. De producten in het palette zelf hebben ook hun originele verpakking meegenomen en I love it. Ik heb écht het gevoel alsof ik 9 originele producten heb gekregen in een cadeauverpakking. De verpakking is van karton, maar voelt wel stevig aan. Je krijgt er een mooie grote spiegel bij, met de grappige quote ‘Who says you can’t have it all’ er onder. Heb ik al gezegd dat ik enthousiast ben? Ik ben enthousiast. Laten we beginnen met de oogschaduws!

In theBalm of Your Hand closeup

In theBalm of Your Hand Volume 2 oogschaduws

In het palette krijg je dus 4 oogschaduws uit 4 bestselling palettes uit de collectie van theBalm. Ik hou van duidelijke volgordes, dus laten links beginnen. De eerste schaduw is Matt Reed uit het Meet Matt(e) Trimony palette. Een hele mooie, warme donkere chocolade kleur. Ik krijg er zin van in pure chocolade. De oogschaduw voelt niet poederig aan, maar wel wat ‘hard’. Hij swatched een klein beetje patchy, maar dat hoeft niet te betekenen dat hij ook patchy aanbrengt. Ik denk dat dit een hele mooie buitenste-ooghoek oogschaduw is. Deze oogschaduw is ook te gebruiken als eyeliner (maar then again, als je wil kun je natuurlijke elke oogschaduw als eyeliner gebruiken). Maar misschien weet theBalm iets wat ik niet weet en heeft deze oogschaduw een geweldige staying power.

De tweede oogschaduw is Firm uit het Nude Dude volume 2 palette. Ook weer zo’n mooie warme kleur, dit keer een zachte champagne-mocha kleur. Deze oogschaduw voelt, in tegenstelling tot Matt Reed, heel zacht en romig. Hij swatched super gepigmenteerd en heeft een klein satin glansje. Een mooie ‘all over’ kleur! Ook Firm is volgens theBalm als eyeliner te gebruiken.

In the Balm of Your Hand Volume 2 eyeshadows

Next up: Alice Copper uit het Rockstar Palette. Dit is denk ik mijn favoriet! Hij doet me denken aan een vol glas rode wijn. De kleur is denk ik het beste te omschrijven als merlot meets koper, met een frosty finish. Súper mooi voor een warme herfstlook! Ook Alice Copper is super zacht en romig en swatched als een droom. Ik kan niet wachten hiermee een look te maken.

Last en also least: Matt Russo uit het Meet Matt(e) Ador Palette. Dit is echt een transition kleur, die je gebruikt om donkere kleuren te blenden op je wenkbrauwbot of om je primer te setten. Niet heel spannend dus. Prima, maar niet heel spannend. Hij is niet zo zacht en romig als zijn twee voorgangers en swatched een beetje patchy. Maargoed, we moeten niet vergeten dat transitie kleuren nét zo belangrijk zijn als de showstoppers in elk palette, dus misschien gaat Matt Russo me nog verrassen.

In-The-Balm-of-Your-Hand-4

In theBalm of Your Hand Volume 2 blushes, bronzer en highlight

Ik heb altijd al blushes van theBalm willen proberen, maar ik wist nooit waar ik moest beginnen. Lucky me dat ik er nu 3 heb om te proberen en swatchen! Máár omdat het gek zou zijn nu van onze volgorde af te gaan, beginnen we met de highlight.

Mary-Lou Manizer heeft geen introductie nodig. Tenminste, als je niet onder een beautysteen hebt geleefd. Dé meest populaire highlight van theBalm en voor een lange periode dé favoriet van de highlight minnende mens. Het is dan ook geen verrassing dat Mary-Lou al fullsize in mijn collectie zit. Mary-Lou uit de Manizer serie is een mega gepigmenteerde champagne-gouden highlighter waar je maar een heel klein beetje van nodig hebt. Het is een no brainer om dit in een greatest hits palette te doen en ik vind het dan ook helemaal niet erg een mini Mary-Loutje aan mijn collectie toe te voegen.

De bronzer in het palette is uiteraard de Bahama Mama bronzer. Ook weer een no brainer, aangezien Bahama Mama een prachtige satin bronzer is, niet te koel en niet te warm. Ik ben geen enorme bronzer lover, maar ik zie mezelf Bahama Mama af en toe wel gebruiken in de koude wintermaanden om een beetje kleur toe te voegen.

In-The-Balm-of-Your-Hand-blush-swatches

Eindelijk blush! De eerste blush in het palette is Down Boy, een matte pale pink met een koele ondertoon. Een echte barbie roze kleur die me moet denken aan de lichtroze lipsticks uit de jaren ’80 en ’90. Dit is niet echt een kleurtje voor mij, maar wel de enige in deze categorie in mijn collectie dus stiekem ook best leuk om te hebben. En je weet natuurlijk nooit wanneer je hem nodig zou kunnen hebben, bijvoorbeeld voor een foute party. Voor lichtere huidskleuren dan de mijne, met een koelere ondertoon, is dit natuurlijk wel een hele mooie blush, maar ik ben geen fan.

Daarnaast vinden we Frat Boy, waar ik wél fan van ben. Frat Boy is een mooie understated perzik-koraal-kleurige blush met een satin finish. In het juiste licht zie je een warme gouden gloed, maar deze blush heeft geen echte shimmer. De kleur is makkelijk als een lichte blos te dragen, maar ook goed op te bouwen tot een knalkleur. De blush voelt heel zacht aan en is makkelijk te blenden. Echt een klassiekertje!

Als laatste is Houndstooth aan de beurt, een theBalm ‘instain’ blush. Dat houdt eigenlijk vooral in dat deze blush echt deze hele dag blijft zitten. Houndstooth is een mooie mauvy plum en enorm gepigmenteerd. Je hebt maar een héél klein beetje nodig voor een mooie zweem van kleur, dus oppassen met je kwast. Ook deze blush voelt weer heerlijk zacht aan en is makkelijk te blenden. Houndstooth schreeuwt voor mij gewoon ‘herfst!’ dus ik kijk er heel erg naar uit deze badboy te gaan dragen de komende maanden.

Ik vind het heel tof dat dit soort paletten steeds vaker in Nederland te krijgen zijn. In theBalm of Your Hand volume 2 is echt ideaal als je meerdere producten van theBalm wil proberen, zonder direct je maandsalaris uit te geven aan de losse fullsize producten. Én het is natuurlijk ook een heel leuk kerstcadeau om te geven en krijgen. Het zal dan ook vast geen toeval zijn dat ze dit palette aan het eind van het jaar lanceren. Ik kijk er naar uit dit palette vaker uit te proberen! Wil je een herfstlook met dit palette zien, laat dan vooral even een reactie achter. Maar waarschijnlijk doe ik het toch wel. Keep you posted!

In theBalm of Your Hand volume 2 is onder andere verkrijgbaar bij The Make Up Spot en heeft een adviesprijs van €31,95.

 

 

Dit wil je ook lezen

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *