Eerste indruk: Lottie London

Lottie London makeup

Vrijwel onopgemerkt verscheen er afgelopen maand een nieuw makeup merk bij de Kruidvat: Lottie London. Ik had er nog nooit van gehoord, maar na wat reviews op YouTube was mijn interesse gewekt. Stad en land afgezocht (of nouja, 4 Kruidvatfilialen), nergens in de winkels verkrijgbaar. Dus koos ik via de Kruidvat webshop op de gok 4 producten die me de moeite waard leken: een oogschaduwpalette, een blush, een highlight en een liquid lipstick met lippotlood. Vandaag test ik ze voor je!

Lottie London Shadow Swatch Rose Gold 2

Lottie London Shadow Swatch ‘The Rose Golds’

Ze hadden meerdere oogschaduwpaletten, maar ik koos voor het rosé gouden palette. Eigenlijk vooral omdat ik nog niet zo’n palette heb en ik niet nóg meer warme of naturelle oogschaduws nodig heb. In het palette zitten 12 oogschaduws, waarvan 3 mat en 9 shimmers. Van mij hadden er wel meer matte oogschaduws in gemogen, bijvoorbeeld een donkerbruine en middentaupe. De kleurenselectie is erg mooi, maar had wat meer variatie in licht en donker mogen hebben. De verpakking doet me een beetje denken aan dingen die ik leuk vond toen ik 18 was, veel zwart wit en sterretjes. De transparante verpakking laat het ook een béétje goedkoop ogen, maar het voelt allemaal wel stevig aan. De kleurnamen staan op de achterkant, wat ik ook een beetje jammer vind. Daarnaast krijg je nog een spons applicator en een kwastje, die beiden niet echt bruikbaar zijn. Dat hadden ze van mij weg mogen laten. Het palette kost €9,99 en je krijgt 12 gram product.

Lottie London Shadow Swatch Rose Gold shimmers

De shimmers zien er super mooi uit! Wat ik wel echt mis, is een goede shimmer highlight in dit palette. Ik heb de roze kleur gebruikt voor onder mijn wenkbrauw en dat was net geen succes. Swatch tijd!

Lottie London The Rose Golds Swatches 1
Van links naar rechts: Amelia, Olivia, Emily, Isla, Poppy, Sophie, Jessica

De roze ‘highlight’ Amelia is echt enorm chunky, met veel fallout. Dat is heel jammer, want het laatste waar je op zit te wachten is grote glitters onder je wenkbrauwen. Ik had verwacht dat dit één van mijn favorieten zou zijn, maar helaas. De rest van de oogschaduws swatched wel heel mooi!

Lottie London The Rose Golds Swatches 2
Van links naar rechts: Sophie, Jessica, Lily, Sophia, Mia, Ruby, Evie

Sommige oogschaduws in dit palette zijn heel romig, anderen weer heel kruimelig en droog. De donkere paarsbruine kleur is helaas wat aan de kruimelige kant, waardoor hij ook veel fallout heeft. De matte kleuren zijn erg mooi als transitiekleuren, maar ik had graag nog een bruin erbij gezien.

Lottie London The Rose Golds swatch

Op mijn arm swatchen ze heel mooi, maar op mijn ogen zie ik dat niet echt terug. De paarsbruine kleur Jessica bijvoorbeeld, is vooral een beetje muddy en grijs op mijn ogen. De roze highlight Amelia kreeg ik met geen mogelijkheid mooi in het midden van mijn oog. Misschien heb ik net de 2 kleuren gebruikt die niet mooi uitpakken, maar ik vind het wel jammer. De look an sich is best oké en de transitiekleuren zijn mooi, maar ik had gewoon wat meer oempf verwacht van een palette dat The Rose Golds heet.

Lottie London The Rose Golds swatch

Lottie London Blush Crush ‘Zayn’

Ook deze verpakking doet een beetje jeugdig aan en ik begin me onderhand te realiseren dat ik misschien niet helemaal de juiste doelgroep ben 😉 Alle blushes hebben de naam van een bekende artiest die ongetwijfeld voor jongere meisjes onwijs aantrekkelijk zijn, maar die periode heb ik al wel achter me (Nick van de Backstreet Boys trouwens, uiteraard). De verpakking is lief roze met witte hartjes er op en voelt stevig aan.

Lottie London Blush Crush Zayne open

Maar het belangrijkst is natuurlijk de kleur! Ik koos een berry/mauve kleur, aangezien de andere blushes me een beetje roze of te peachy waren. Hij heeft een satin finish, dus niet helemaal mat maar er zitten ook geen grote shimmers in. Wat mij betreft prima! De blush voelt fijn aan, niet te poederig. Hij is ook flink gepigmenteerd, maar niet té. Én, hij ruikt naar marsepein. Ja, echt. Als ik mijn Too Faced Chocolate Bar oogschaduw gebruik en de Chateau Labiotte liptints én deze blush, ruik ik naar een snoepwinkeltje. De blush kost €5,99 en je krijgt 7 gram product.

 

Lottie London Strobe Stix Starstruck 3

Lottie London Strobe Stix Crème Highlighter ‘Starstruck’

Ik hou van highlight en de laatste tijd hou ik ook steeds meer van crème highlight. In de wintermaanden voelt dat wat minder droog aan en geeft het wat minder textuur aan je jukbeenderen. De verpakking is dit keer weer zwart wit met sterretjes. Het product zelf kun je omhoog draaien door aan de onderkant van de stick te draaien, voor voorlopig heb ik voldoende aan de bovenkant. Ik had graag gezien dat je de hele stick in de verpakking kon draaien, want ik ben nogal eens onhandig met dopjes waarmee ik vervolgens het product beschadig. Met deze stick krijg je veel bang voor je buck want de stick kost €6,99 en je krijgt 6 gram product (bijna evenveel als de blush dus).

Lottie London Strobe Stix Starstruck 2

Ik koos voor Starstruck, een champagne roze highlight met een mooie subtiele shimmer. De andere highlights waren me allemaal iets te warm en iets teveel hetzelfde als wat ik al heb. De highlight brengt supermakkelijk aan, glijdt soepel over je huid en voelt niet vettig. Hij is makkelijk te blenden, maar pas op dat je hem niet helemaal wegveegt.

Lottie London Slay all day lip kit 1

Lottie London Slay All Day Lip Kit ‘Fleek’

Als laatste kocht ik het Slay All Day lipkitje in de kleur Fleek. In dit setje krijg je een matte liquid lipstick én een bijpassend lippotlood. Dat concept hebben we natuurlijk al wel vaker gezien, maar ik vind het leuk dat ook de budget merken setjes uitbrengen. Alle andere beschikbare kleuren vond ik wat te bruin, dus ik koop voor een mooie bruinrood. Het setje belooft de hele dag te blijven zitten zonder bijwerken. Spoiler alert: na drie crackers en een glas cola had ik last van de befaamde ‘butthole lip’, oftewel, de kleur was compleet weggesleten in het binnenste deel van mijn mond. En dat is vervelend, want je kunt deze lipstick niet in meerdere lagen aanbrengen want dan krijg je crusty, droge, flaky lippen. Not a good look. Maar als je niks eet en drinkt, dan gaat het wel (oftewel: niet echt voor herhaling vatbaar voor mij 😉 ). Dit kitje kost €9,99 en je krijgt 1.1 gram lippotlood en 6ml liquid lipstick.

Lottie London Slay all day lippotlood inzoom

Het potlood is héél erg creamy. Het brengt heel makkelijk aan, maar je moet absoluut géén druk zetten, want dan breekt hij af. Op de foto zie je een deel van het potlood al op de verpakking is gesmeerd na één keer gebruiken, zo creamy is het. Oppassen dus!

Lottie London Slay all day inzoom

En helaas was ook de liquid lipstick niet fantastisch om aan te brengen, want ik kreeg meteen een dikke klont op mijn lip. (Báh!) Je moet de applicator echt goed afvegen aan de tube om dit te voorkomen. Als je de klontjes er af hebt, brengt de applicator redelijk makkelijk en egaal aan.

Lottie London swatches
Van links naar rechts: Blush Crush ‘Zayn’, Strobe Stix ‘Starstruck’, Slay All Day ‘Fleek’ lippotlood, Slay All Day ‘Fleek’ liquid lipstick

Alle drie de producten swatchen dikke prima, niks op aan te merken. Ze zijn allemaal voldoende gepigmenteerd en blijven lang zitten. Het lippotlood en de liquid lipstick zitten nog steeds op mijn arm, want ik was te lui om een waterproof remover te pakken. Staying power hebben ze dus wel! Natuurlijk maakte ik ook nog een look met alle producten.

Lottie London Swatches gezicht

Ik ben héél blij met de blush en highlight, de blush geeft een vrolijke gezonde blush en de highlight is subtiel met nét dat beetje extra. De oogschaduws? Mèh. Ik ga nog wat meer kleuren op mijn ogen proberen, maar tot nu toe ben ik niet heel erg onder de indruk. De lipkit zal ik misschien nog wel gebruiken voor foto’s, want de kleur is wel echt heel mooi. Maar dat je er niet mee kan eten is toch wel echt een minpuntje. Overall lijkt Lottie London me een heel leuk merk, vooral als je nog niet zo lang bezig bent met makeup en een wat kleiner budget hebt. Probeer vooral te swatchen in de winkels als je het kan vinden, aangezien je online wat sneller een miskoopje doet.

 

Heb jij al iets van Lottie London in huis, of wil je er graag iets van proberen? Ik ben benieuwd!

 

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *