Eerste indruk: Ardell Brow Pomade

Ardell Medium Brown Brow Pomade

Over het algemeen hou ik van natuurlijke wenkbrauwen. Je zal mij in ieder geval niet zo snel met een instagram brow zien rondlopen. Om die reden gebruik ik eigenlijk altijd wenkbrauwpotloden om mijn wenkbrauwen wat meer vorm en kleur te geven, omdat potloden vaak een natuurlijker effect opleveren. Maar ik was toch wel benieuwd wat een pomade voor mijn wenkies kan doen, dus vandaag test ik de Ardell Brow Pomade in de kleur medium brown.

Ardell Brow Pomade Medium Brown

De pomade komt in een plastic verpakking, met daarin het potje pomade en een dubbelzijdige kwast. Ik vind het heel tof dat je er zowel een spooly als een kwastje bij krijgt! De pomade zelf zit in een plastic potje in plaats van glas, wat het een beetje goedkoop doet aanvoelen. Ik heb daar zelf geen problemen mee, zolang het product doet wat het belooft. De claims zijn dat je met deze pomade zowel je wenkbrauwen kan sculpten, invullen en ‘setten’. Vooral dat laatste is nogal een claim, aangezien ik normaliter wel een wenkbrauwgel gebruik om de boel bij elkaar te houden. We shall see!

Ardell Brow Pomade Medium Brown

Ik ben van nature een donkerblondie, maar koos toch voor de kleur medium brown. Op alle foto’s die ik heb bekeken voor het bestellen, zag de kleur voor blondines er vooral heel warm en oranjig uit. Not a good look, voor mij. In de verpakking ziet de kleur er redelijk koel uit, maar helaas blijkt dat toch niet helemaal het geval te zijn. De medium brown is blijkt óók iets te warm voor mij en dat vind ik heel jammer, aangezien ik het effect van de pomade wel heel mooi vind.

Ardell Brow Pomade kwastje

Het kwastje dat je bij de pomade krijgt om het product mee aan te brengen is behoorlijk zacht en fluffy. Ik was dan ook een béétje bang dat het een grote knoeiboel zou worden, maar dat bleek uiteindelijk mee te vallen. De volgende keer probeer ik een van mijn eigen wenkbrauwkwastjes, om te kijken of dat net zo goed of beter werkt.

Oké, genoeg over de verpakking. Hoe brengt de pomade aan en wat is het resultaat? Ten eerste, a little bit goes a looooong way. De pomade zelf is redelijk creamy en héél gepigmenteerd. Je hebt dus echt maar een klein beetje nodig om aan de slag te gaan. De gebruiksaanwijzing zegt dat je eerst de omlijning van je wenkbrauwen moet shapen om vervolgens de rest in te vullen. Het shapen ging een tikkeltje lastig, doordat de kwast zo fluffy is, maar voor een redelijk natuurlijk effect (waar ik van hou), werkt het best prima. Wil je insta-brows, dan kun je beter een harder kwastje gebruiken. Het invullen gaat heel makkelijk en de kleur is makkelijk op te bouwen, dus je kunt rustig beginnen en meer intensiteit opbouwen door meer product toe te voegen. Wat ik heb gedaan, want ik vond het een beetje eng. Daarom testte ik dit op een dag dat ik de deur niet uit hoef. Aangezien de kleur ook niet een goede match is, was dat een good call.

Toch leuk hoe je met zo’n goede camera kan zien hoe slordig je je wenkbrauwen hebt geplukt. Maar anyway, ik vind het effect van de pomade dus wél heel mooi maar de medium brown kleur dus niet zo. En ik weet zeker dat de blonde kleur al helemaal geen match gaat zijn, heel jammer. Toegegeven ziet het er in real life allemaal niet zo dramatisch uit als op de foto, vooral in combinatie met mijn warme haarkleur, maar het is het toch nét niet. Product = nice. Kleur = voor mij niet zo nice. Ik ga de komende tijd nog proberen om het wat natuurlijker te maken, misschien in combinatie met een potlood, maar voor nu….terug naar potlood!

De Ardell Brow Pomade is verkrijgbaar bij verschillende webshops (ik bestelde bij Lash Addict) en heeft een adviesprijs van €12,95

 

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *