Koop of Nope: Chateau Labiotte Wine Liptints

Chateau Labiotte overzichtsfoto

Als er iemand niet vies is van een wijntje, ben ik het wel. Vooral als er wat te vieren valt en tijdens de feestdagen valt er natuurlijk genoeg te vieren! Ik kwam op internet dé perfecte liptints tegen voor iedereen die van een wijntje houdt: de Chateau Labiotte Wine Liptints. Kleine lipstains in de vorm van een wijnflesje, in een stuk of zes verschillende kleuren. Die moest ik natuurlijk hebben, dat begrijp je. Ik bestelde drie kleurtjes bij iHerb en vandaag laat ik ze aan je zien en beantwoorden we de vraag: koop, of nope?

Chateau Labiotte doosjes

De liptints zitten in een prachtig vormgegeven ‘wijn doosje’. Op het doosje staat ook de kleurcode en de naam van de liptints. Ik bestelde RD01 Shiraz Red, RD02 Nebbiolo Red en RD03 Merlot Burgundy. De rest van de informatie kan ik niet lezen! Deze lieve wijntints komen namelijk uit Korea en zijn te koop via verschillende buitenlandse webwinkels. Labiotte maakt verschillende natuurlijke verzorgings- en makeupproducten. Naast de wijn tints maken ze nog meer leuke wijngerelateerde makeup en in al deze producten zit ook échte wijn verwerkt. Het bestanddeel Sepivinol werkt hydraterend en anti-verouderend. De Chateau Labiotte Wine  Liptints zijn stains, wat betekent dat ze vloeibaar aanbrengen en na het wegslijten van de bovenste laag een prachtige impressie op je lippen achterlaten van de kleur. Het betekent ook dat ze knetterlang blijven zitten. I like!

Chateau Labiotte RD01
Chateau Labiotte RD01 Shiraz Red

Shiraz Red is een prachtige intense rood, die me echt aan heerlijke volle rode wijn herinnert.

Chateau Labiotte RD02 Nebbiolo Red
Chateau Labiotte RD02 Nebbiolo Red

Nebbiolo Red is een mooie mauvy roze/paarse kleur. Het doet me niet echt aan wijn denken, maar wel aan heerlijk zoet fruit.

Chateau Labiotte RD03 Merlot Burgundy
Chateau Labiotte RD03 Merlot Burgundy

Merlot Burgundy is een hele mooie donkere kleur, tegen het paarse aan.

Deze liptints ruiken ook nog eens super lekker én smaken best wel zoet. Het is dus echt geen straf om ze aan te brengen (en om er een wijntje mee te drinken. Wat wel bijzonder is, is dat ze heel anders swatchen dan dat ze er uit zien op je lippen.

Chateau Labiotte swatch
Van links naar rechts: Shiraz Red, Nebbiolo Red, Merlot Burgundy

Geswatched lijken ze een beetje patchy en niet zo gepigmenteerd. Een liptint is natuurlijk wel anders gepigmenteerd als een normale of vloeibare lipstick, dus ik maakte me niet al te veel zorgen. Laten we snel kijken hoe ze er op de lippen uit zien!

Chateau Labiotte lipswatch RD01
Shiraz Red

BAM! Een volle, mooie écht rode kleur zonder teveel oranje of roze. Ik dacht van te voren dat dit mijn minst favoriete zou zijn, maar ik vind hem juist héél mooi. Shiraz Red is heel goed gepigmenteerd en laat daarna een mooie kersenkleurige stain achter op je lippen.

Chateau Labiotte Lipswatch RD02
Nebbiolo Red

Nebbiolo Red is een mooie subtiele roze kleur, mooi gepigmenteerd maar niet te heftig. Echt een lieve, mooie kleur voor elke dag. Na de bovenste laag is weggesleten laat hij een prachtige ‘my lips but better’ kleur achter.

Chateau Labiotte lipswatch RD03
Merlot Burgundy

Ik dácht dat dit mijn favoriet zou zijn, maar helaas is Merlot Burgundy behoorlijk patchy en helaas blijft dat tijdens het dragen ook een beetje zo. Hij is overigens wel mooi op te bouwen qua intensiteit. Ik vind de kleur heel erg mooi voor de herfst en de feestdagen. Jammer dat hij niet zo mooi egaal smeert als de rest.

Chateau Labiotte Wine Liptints

 

Je had het misschien al een beetje door, maar ik ben echt heel enthousiast over de leuke wijntjes voor op je lippen! Op Merlot Burgundy na dragen ze allemaal fantastisch. Ze ruiken en smaken heerlijk én zitten ook nog eens in een superleuke verpakking. Als je een wijnliefhebber bent, mogen de Chateau Labiotte Wine Liptints eigenlijk niet missen in je collectie. Zelf geen wijnliefhebber? Hoe leuk is dit dan als cadeautje voor onder de boom of als stocking stuffer?

Het antwoord op de vraag Koop of Nope is dan ook duidelijk: Koop!

De Chateau Labiotte Wine Liptints zijn verkrijgbaar bij iHerb en kosten €8,44. Ik maakte de look uiteraard compleet met het Too Faced Chocolate Bar palette, want naast wijn en kaas is wijn en chocola natuurlijk een fantastische combo. Ben je benieuwd naar mijn review over het Too Faced Chocolate Bar palette, klik dan even door!

 

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *