Makeup op een droge huid: 5 tips

5 tips makeup op een droge huid

It’s the most wonderful time of the year! En ook de meest droge, voor mij. Want mijn huidje is zo droog als de sahara in de herfst en winter. Schilfertjes, velletjes, droge plekjes, not a good look en al helemaal niet met makeup op! Maar als makeup lover wil ik tóch makeup blijven dragen. Gelukkig heb ik door de jaren heen wat trucjes ontdekt om toch makeup te blijven dragen, ondanks mijn droge huidje. Vandaag vertel je ik je hoe je toch makeup op een droge huid kunt dragen!

Zarqa-Ultra-Soft-Face-Peeling
Basis

Huidverzorging staat aan de basis van een mooie makeup look. Maar je zult ongetwijfeld weten dat wanneer je gezegend bent met een hele droge huid, hier niet echt tegenaan te smeren is. Ik smeer mij elke dag goed in met mijn favoriete crème, maar dat lost niet altijd het probleem van droge velletjes op. Scrubben kan een goede oplossing zijn, maar ook dat kun je niet 3 keer per week doen zonder dat je huid gaat protesteren. Vandaar dat ik fan ben van een zachte peeling. Ik gebruik de Ultra Soft Face Peeling van Zarqa, die ook nog eens geschikt is voor hele gevoelige huidjes. Je masseert de peeling in, laat het een minuutje zitten en spoelt het dan weer af. Ideaal voor onder de douche! Het haalt een groot deel van dode huidcellen weg, zonder te agressief te zijn. Daarna weer een goede lik crème en voila, dat ziet er al een stuk beter uit. Hydraterende maskertjes en serums zijn natuurlijk ook heerlijk om toe te voegen aan je verzorgingsritueel en kunnen je huid er een stuk beter uit laten zien.

Prep-primer-strobe-cream

Prep

Foundation op een droge huid ziet er ronduit vies uit. Velletjes die eerder niet opvielen, vallen nu juist extra op. Bah!
Een goede primer kan helpen de velletjes te temmen. De juiste soort primer is dan wel essentieel. Voor mij zijn siliconen primers en primers die een laagje achterlaten tussen je huid en je foundation ideaal. Siliconen primers bedekken je huid met een zijdezacht laagje, vullen je poriën op en maken je huid optisch egaler. Mijn beebee primer is ook een siliconen primer, die echt een laagje vormt tussen mijn huid en mijn foundation, waardoor droge velletjes plat blijven liggen. Voor mij echt een makeup saver!

Wat tegenwoordig ook bij mijn ‘droge huid prep’ hoort, is een lichtreflecterende crème of primer. Ik gebruik hiervoor MAC Strobe cream en zou echt niet meer zonder willen. Door de reflecterende deeltjes ziet je huidje er stralend uit, in plaats van dof en levenloos. Er zijn natuurlijk verschillende producten die hetzelfde doen, dus zoek er eentje uit die bij je budget en smaak passen en glow glow glow!

L'Oreal-Glam-Nude-BB-Cream

BB Cream

Wanneer ik een hele droge huid heb, zoals nu, gebruik ik absoluut geen dikke CC creams of foundations. BB Creams zijn dan voor mij de way to go. Ja, een BB Cream levert iets minder dekking op, maar het accentueert ook geen droge velletjes wanneer je een dun laagje aanbrengt. De L’Oreal Glam Nude BB Cream is niet zo verzorgend voor je huid als traditionele BB Creams, maar hij hydrateert wel. Er zullen ongetwijfeld betere BB Creams op de markt zijn, maar deze werkt momenteel heel goed op mijn droge huid.

Hé, wat doet je met die kwast? Leg hem neer! Wanneer je foundation met een kwast aanbrengt op een droge huid, vráág je gewoon om droge velletjes. Door de draaiende beweging veeg je de velletjes, die we net juist plat hebben gedrukt met onze primer, weer omhoog. Dat wil je dus niet! Gebruik je vingers of een vochtige makeup spons en maak zo min mogelijk draaiende bewegingen.

Poeder

To poeder or not to poeder?

Ja, en nee! Huh? Ja, ik gebruik poeder, zélfs als mijn huidje gortdroog is. Maar niet overal. Ik gebruik namelijk alléén poeder op mijn wangen, om mijn foundation te setten voor ik poeder blush en contour gebruik. Gelukkig heb ik alleen droge plekjes op mijn voorhoofd, neus en kin. Een beetje poeder op mijn wangen kan dus geen kwaad en creëert een egale basis voor mijn blush en contour. Zo kan ik toch mijn favoriete makeup op een droge huid dragen. Mocht je nou wel droge plekjes op je wangen hebben, gebruik dan een crème contour en blush. Ik ben er zelf geen fan van, dus ik ga voor de poederroute.

MAC-Fix-Plus

Ready? Set!

Zie je er na deze stappen nog steeds een beetje droog uit? Gebruik dan een hydraterende setting spray en duw de spray in je huid met een vochtige makeupspons. Setting sprays zorgen ervoor dat je er niet poederig uit ziet, maar een hydraterende setting spray zorgt ook voor een dewy glow. En dat is wat we willen met ons droge huidje!

Dit waren mijn tips voor makeup op een droge huid, ik hoop dat je er wat aan hebt! Maar ik ben natuurlijk ook heel benieuwd naar jouw tips, dus laat vooral een reactie achter. Dry girls moeten elkaar helpen, toch?

 

 

 

 

 

Dit wil je ook lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *