5 makeup trends die van mij in 2017 mogen blijven

Makeup Trends 2017 contour

Hoe we onze makeup dragen verandert door de jaren heen en gelukkig maar! Zou jij nog met jaren 80 blauwe oogschaduw rondlopen? Ik ook niet. Maar sóms slaan we een beetje door met trends. Deze 5 makeup trends hoeven van mij niet mee naar 2018.

Als eerst: neem de foto’s en tekst met een korreltje zout. Iedereen heeft een andere smaak wat betreft makeup, en gelukkig maar! Doe je makeup zoals je wil, you do you. Dit is gewoon een grappige blog en een leuke afsluiter van het jaar. No hard feelings? Let’s go!

Makeuo Trends 2017 highlight
I’m going to see the wizard, the wonderful wizard of Oz!

Highlight ALLES

Ik hou van highlight. Echt, ik gebruik het bijna elke dag. Maar moeten we het echt o-ve-ral op smeren? Een bijna spiegelende highlight boven je jukbeenderen. Highlight op je neusbrug. Highlight op het puntje van je neus. Highlight onder je wenkbrauwen. Highlight bóven je wenkbrauwen. Highlight naast je ogen. High op je bovenlip.Highlight onder je onderlip. Highlight op je kin. Highlight op je voorhoofd. Nog even en we gebruiken highlight gewoon als een setting powder. Staaaahp.

Makeup Trends 2017 Matte lippen
Als je nog verder inzoomed, zie je zandstormen en kamelen

Ultramatte lippen

De afgelopen jaren worden we doodgegooid met matte liquid lipsticks. Letterlijk élk merk heeft er wel een paar. Op Instagram nog steeds super populair, maar ik ben er wel een beetje klaar mee. Mijn lippen drogen er van uit, na een paar uur zie je élk lijntje op je lippen en het vervaagt lelijk (hallo butthole lip). Geef mij maar een shiny liquid lipstick, een gewone lipstick of een fijne gloss met een tintje. Hoef je je lippen ook niet meer zo vaak te scrubben.

Makeup Trends Spinnepoten
Aragog, ben jij dat?

Spinnenpoten wimpers

Sinds jaar en dag proberen we onze wimpers zo lang en volumineus mogelijk te maken. Maar dit jaar besloten the powers that be dat aan elkaar geklonterde wimpers toegestaan zijn. Niet eens toegestaan, nee, aangemoedigd. Ja nee sorry, het ziet er niet uit en gelukkig is bijna elk makeup dragend mens het daar ook mee eens. De spinnenpootjes mogen gezellig in 2017 blijven.

Makeup Trends 2017 contour
Blenden? Wat is dat?

Contour+

Oké, niks mis met contouren, ik doe het zelf ook. Maar heb je écht die donkere rechte streep onder je jukbeenderen nodig, met onder die streep een bijna witte streep? Heb je écht die twee donkere strepen op je neus nodig? Soms lijkt het gewoon bijna een tekenstrip, waarbij alles is uitgelijnd in zwart. Ik vind het echt niet mooi en ook echt niet nodig.

Makeup Trends 2017 Ombre
De ‘butthole’, maar dan expres

Ombre lippen

Weet je nog dat in 90’s het dragen van een donkere lipliner en een lichte lipstick helemaal in was? En dat toen unaniem is besloten: dat moeten we gewoon niet willen met z’n allen? Iemand heeft besloten dat het weer helemaal mag en in 2017 zag je het dus ook overal. Zelfs lipsticks met 2 kleuren in 1, om het lekker makkelijk te maken. De ombre lip is gelukkig niet zó erg als het in de jaren 90 was, maar ik vind het nog steeds he-le-maal niks.

Natúúrlijk zijn er geen regels als het op makeup aan komt en moet je gewoon lekker doen wat je leuk vindt. Dit zijn gewoon een aantal trends waar ik geen fan van ben en waarvan ik hoop dat we ze in 2017 achterlaten.

Welke trends hoop jij niet terug te zien in 2018? Of zijn er trends die ik verschrikkelijk vind die jij juist super mooi vindt? Ik ben benieuwd!

Ik wens al mijn lezers een heel mooi 2018 toe, met nog meer fijne makeup, liefde en geluk. Tot volgend jaar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *